1es JORNADES DE FORMACIÓ
NOVES TENDÈNCIES EN EL TURISME
CALONGE-ST ANTONI
Avuí al Castell de Calonge han tingut lloc les 1es Jornades de Formació en Noves Tendències en el Turisme.
L'alcalde de Calonge l'Ilustrissim Sr. Jordi Soler, alcalde de Calonge, ha estat l'encarregat com a amfitrió de iniciar les jornades i ha tingut unes paraules dedicades als alumnes de Turisme de l'INS Baix Empordà, 4 dels quals: Ramón Ribas, Mireia Displàs, Xiomara Paz i Estefania Garcia han col.laborat amb l'equip de Protocol de l'esdeveniment.
A CONTINUACIÓ PODEU LLEGIR EL BONIC ESCRIT QUE HA FET EN rAMON RIBAS, PERIODISTA I ALUMNE DEL CICLE:
"Els alumnes del CFGS de Guia, informació i Assistències Turístiques de l'IES Baix Empordà de Palafrugell van participar activament en la primera edició d'unes jornades formatives ideades amb la finalitat de saber cap a on es dirigeix el model turístic actual i quines poden ser les noves demandes d'uns clients àvids de quelcom més que el binomi sol i platja.
Amb la petjada ja esborrada de les platjes calongines dels darrers turistes i amb l'opinió comuna dels empresaris hotelers d'haver deixat enrera una bona temporada turística, el tret de sortida a les jornades el va encetar el professor del programa Management en direcció d'empreses turístiques a l'IE Business School, Joantxo Llantada. Amb un vocabulari sovint poc tècnic i curós, però, al cap i a la fi, entenedor i proper que desperta l'interès de l'oient, va animar a l'auditori i sobretot als joves alumnes de l'institut palafrugellenc, futur motor d'aquesta indústria, a posar en pràctica noves idees i projectes per seguir fent del turisme el pulmó econòmic del nostre país. Lideratge, deixar d'usar el terme noves tecnologies perquè ja no són tant noves, mirar més enllà de casa nostre i ser competitius dins el mercat exterior per no quedar enrera de primeres espases com França o els Estats Units, valorar més el producte autòcton, menys pals a les rodes per part de l'administració... van ser només alguns dels aspectes que va tractar aquest incansable i apassionat del canvi constant en el món turístic. El divendres va concloure amb una taula rodona d'allò més animada i interessant en la qual, a banda d'explicar cadascú dels ponents les seves experiències i modus operandi, es va posar de manifest l'excel·lència dels paisatges, recursos i productes de casa nostra, uns valors 100% empordanesos, allò que avui dia s'anomena quilòmetre zero i que han resultat cabdals i clau per explicar, per exemple, els èxits del xef de l'hotel Casamar, Quim Casellas, de l'enòloga del mas Molla, Montse Molla o de l'empresa Waynabox i el seu Claustoeuphoria de Raquel Lluent i Pau Sendra. Tots ells valoraven la importància dels nous productes turístics, d'estar al dia a les xarxes socials, d'apostar pel canvi i la innovació constant per captar l'interès d'un client cada vegada més exigent, però, alhora, sense renunciar a un dels productes estrella i que deixa, en moltes ocasions, a la competència sense opcions. Aquest patrimoni local inigualage i que ha d'anar de la mà i saber conviure amb els temps moderns, són els recursos naturals en forma de platges, cales paradisíaques, poblets de pessebre o aquell Empordanet més interior explicat per l'escriptor Josep Pla que afortunadament resta poc espatllat per la mà de l'home.
El Castell de Calonge va ser l'escenari d'aquesta trobada del món empresarial i turístic que va finalitzar el dissabte amb una vetllada conduïda pel televisiu, Espartac Peran, i que va comptar amb les actuacions, entre d'altres, de la cantant, Beth Rodergas. Enmig de tot plegat i amb la companyia d'aproximadament d'unes 200 persones, l'Ajuntament calongí, va fer entrega a diferents empresaris turístics del municipi, d'uns guardons que reconeixien els 50 anys de dedicació, treball i constància de les seves empreses. Enmig de tot el batibull de premis, discursos, idees de futur, persones rellevants del món hoteler, els alumnes de l'IES Baix Empordà, es van convertir durant dos dies en una esponja per empapar-se de coneixements i fer una Master Class aprofitant l'experiència i els anys de vol de moltes de les persones allà presents. Com a cloenda, la cirereta del pastís va ser l'excel·lent peça musical que encaixava a la perfecció en un acte d'aquestes característiques, L'Empordà dels Sopa de Cabra i que magníficament va interpretar la cantant Beth, tota una declaració d'intencions per destacar i fer evident el valor d'aquest territori. "
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada