dimarts, 25 d’abril del 2017

MEGALITISME A PALAFRUGELL



Avui hem descobert la nostra ruta megalítica a Palafrugell, a Llafranc.

Dòlmens, Menhirs, Paradólmens, abrics i "pedres de sacrifici"!
amb
 els millors guies: alumnes de 1r de GIAT de l'INS Baix Empordà


dilluns, 24 d’abril del 2017

LES GAVARRES



Una tarda fantàstica de la ma del Consorci de les Gavarres que ens ha fet  un curs especial per professors interessats en conèixer el nostre territori de les Gavarres.

Mireu quantes descovertes:


divendres, 21 d’abril del 2017

XVI Premis Medi Ambient by RAMON RIBAS

L’INS Baix Empordà de Palafrugell celebra els XVI Premis Medi Ambient  by Ramon Ribas       

Deixar aquest planeta un xic millor de com ens l’hem trobat. Aquesta desig i al mateix temps, prec, adreçat a les generacions actuals i futures, resumeix a la perfecció, la raó de ser i objectiu d’aquests premis. La sala d’actes de l’Institut del Baix Empordà de Palafrugell va quedar petita per presenciar, un any més, un esdeveniment que pren caràcter de clàssic, ens referim a la celebració d’una nova edició dels Premis Medi Ambient per unes escoles verdes. En aquesta ocasió, el centre educatiu baixempordanès ha arribat a la XVI edició d’uns premis que tenen com a objectiu la conscienciació, compromís, cura i preservació del medi ambient per part de tots els alumnes i treballadors del centre. En aquest sentit, el director del centre, Joan Borromeo i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, Xavier Rangel, van expressar la seva satisfacció per l’aposta i consolidació d’un acte que ja supera els quinze anys d’existència.

Tenir cura del medi ambient és un deure comú i una obligació ineludible de totes les persones que habitem aquest planeta. Deixar la Terra una mica més autèntica, sana i en millors condicions de com els actuals habitants ens l’hem trobada, és el millor exercici d’amor i generositat que poden heretar les generacions futures. Fomentar l’ús de la bicicleta, l’anar a peu, utilitzar el transport públic, procurar l’estalvi energètic, el reciclatge, la reutilització i aquelles, aparentment, insignificants accions quotidianes que duem a terme, ajuden a crear una atmosfera menys contaminant i perjudicial per a tots nosaltres. Totes aquestes accions esmentades es poden dur a terme regularment en un institut i el del Baix Empordà, s’enorgulleix de portar-ne la bandera i liderar aquest moviment.
La majoria de les activitats humanes generen unes conseqüències perjudicials i nocives pel nostre medi ambient i l’evolució d’aquelles senzilles màquines de principis del segle XX fins als nostres dies ha estat important i espectacular, però, aquest progrès o revolució no ha anat de la mà de paraules com sostenibilitat, preservació, sensibilització, responsabilitat…

Amb aquests premis, i sota aquest lema: per unes escoles verdes, la modesta voluntat i aportació de l’INS Baix Empordà és la d’aportar un gra de sorra per conscienciar als més petits del centre que si no anem amb cura, la terra pot tenir data de caducitat. És bo tenir ben present que el planeta Terra, tot i la creació i invenció de països i fronteres que els humans es van entossudir a construir des de temps immemorials, no és patrimoni de ningú quan es tracta de protegir-lo mediambientalment. Des d’aquest centre, creiem que aquest planeta pertany a tots els éssers vius i fer-lo habitable és un deure i una tasca de tots, independentment de les nacionalitats i creences dels seus habitants. 

La celebració d’aquests premis és possible gràcies a l’esforç dels alumnes i professors que durant l’any han esmerçat hores a la preparació d’aquest acte, però, tampoc, cal oblidar, la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i l’Associació de pares i mares d’alumnes de l’INS Baix Empordà.

En aquesta edició hi va haver en joc fins a fins a cinc premis i els projectes presentats van haver de passar el veredicte d’un jurat. La guanyadora del primer premi valorat en un xec de 500 euros va ser per l’alumne de l’Institut Montsoriu, Mireia Gómez, gràcies al seu treball de recerca anomenat Estudi de l’eficiència de quatre remeis naturals i un helicida en la lluita contra els cargols. A continuació, va ser la Núria Farràs de l’Institut Josep Vallverdú qui va pujar a l’escenari a recollir el segon premi (una tableta) pel seu treball anomenat, està contaminat l’aire de l’Albí?. I per últim, en l’àmbit de la fotografia, els premis es van distruibuir d’aquesta manera: la Martina Pérez de l’escola Vedruna de Palafrugell va quedar en primera posició, el segon premi va restar desert a causa de la incompareixença del guardonat, mentre que en el tercer esglaó del podi hi va pujar l’Abril Gutiérrez de l’escola Barceló i Mates.Tot plegat, es va amanir amb actuacions musicals a càrrec d’alumnes de la població veïna de Mont-ras que va servir per fer més divertida la vetllada. La cirereta final al pastís va ser un aperitiu al restaurant del centre elaborat pels mateixos estudiants de cuina.

El dia escollit per a l’entrega dels XVI Premis Medi Ambient va tenir lloc el passat divendres 21 d’abril del 2017 a les 20 h. a la Sala d’Actes de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell. Aquests premis van comptar amb la presència, entre d’altres, del regidor de Medi Ambient de Palafrugell, el Sr. Xavier Rangel i del director de l’INS Baix Empordà, el Sr. Joan Borromeo.



PREMIS MEDI AMBIENT 2017



L’entrega dels XVI Premis Medi Ambient va tenir lloc el passat divendres 21 d’abril del 2017 a les 20 h. a la Sala d’Actes de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell.
 Aquests premis van comptar amb la presència, entre d’altres, del regidor de Medi Ambient de Palafrugell, el Sr. Xavier Rangel i del director de l’INS Baix Empordà, el Sr. Joan Borromeo.

Els organitzadors de l'esdeveniment i conductors de la cerimonia d'enterga de premis van ser els alumnes de 2n curs de Turisme de L'INS Baix Empordà
La guanyadora del primer premi valorat en un xec de 500 euros va ser per l’alumne de l’Institut Montsoriu, Mireia Gómez, gràcies al seu treball de recerca anomenat Estudi de l’eficiència de quatre remeis naturals i un helicida en la lluita contra els cargols. A continuació, va ser la Núria Farràs de l’Institut Josep Vallverdú qui va pujar a l’escenari a recollir el segon premi (una tableta) pel seu treball anomenat, està contaminat l’aire de l’Albí?. I per últim, en l’àmbit de la fotografia, els premis es van distruibuir d’aquesta manera: la Martina Pérez de l’escola Vedruna de Palafrugell va quedar en primera posició, el segon premi va restar desert a causa de la incompareixença del guardonat, mentre que en el tercer esglaó del podi hi va pujar l’Abril Gutiérrez de l’escola Barceló i Mates.Tot plegat, es va amanir amb actuacions musicals a càrrec d’alumnes de la població veïna de Mont-ras que va servir per fer més divertida la vetllada. La cirereta final al pastís va ser un aperitiu al restaurant del centre elaborat pels mateixos estudiants de cuina.

dimecres, 5 d’abril del 2017

RUTA JOSEP PLA CALELLA



Quin matí més bónic, poder passejar per Calella tot llegint la prosa den Josep Pla és tot un luxe.



diumenge, 2 d’abril del 2017

COMIAT AL A SONIA TORROELLA



Han estat 2 mesos molt macos, hem compartint les classes amb la Sonia Torroella, la nostra profe de turisme en pràctiques.
Gràcies Sònia per ser com ets!  Els alumnes de 2n han organitzat un comiat amb molt de carinyo



En Manuel el més sa de la classe ens ha portat fruita exòtica tallada! mmm ...